maanantai 12. tammikuuta 2015

Ole edelläkävijä, tunne Baobab

Vieläkö ystäväsi syövät mustikoita, goji-marjoja ja savea? Eivätkö ystäväsi vielä tiedä, mitä kaikki tulevat syömään vuonna 2015? Tiedätkö sinä, mitä sinä tulet syömään tänä vuonna?

No Baobabia tietenkin!

Ai mitä? Baobab a.k.a Apinanleipäpuu. Rakkaalla puulla on monta nimeä, meinaan siitä käytetään myös nimityksiä Ylösalaisin puu, sekä Elämän puu. Ylösalaisin puu siksi, koska tarina kertoo, että Jumala oli aikoinaan suuttunut puun ylimielisyydestä ja kääntänyt sen kostoksi ylösalaisin.
Elämän puu siksi, koska puu voi elää ikivanhaksi, vanhin Apinanleipäpuu on arviolta 6000 vuotta vanha.

Ai miksi sitä syödään? No siksi, koska se sisältää kaikkea mitä katu-uskottavan superfoodin pitääkin sisältää, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, antioksidantteja, sinkkiä, kuituja c-vitamiinia... lista on pitkä kuin nälkävuosi.

Asiasta kertoi meille valtakunnan ykköslehti Helsingin sanomat.Linkki

 
Kuva varastettu täältä
Ylhäällä kuva hedelmästä. Ruma kuin perkele, mutta kuulemma herkullinen. Luonnonvaraisena ei Suomessa Baobabia kasva, eikä toistaiseksi ole osunut Prisman hedelmähyllyssä allekirjoittaneen silmään, joten uskallan väittää, että ainakin toistaiseksi Baobab esiintyy Suomessa seuraavassa muodossa:

Tämä kuva varastettu puolestaan täältä

Ole siis edelläkävijä ja sekoita Baobabia kaurapuuroosi. Niin minäkin tekisin, jos minulla olisi pussillinen Baobabia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti