sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kaupassa käynnin vaikeudesta - Päivä #7

Ensimmäinen viikko lähenee jo loppuaan, menipä se nopeasti. Huomenna onkin jännitävä päivä, meinaan viikkopunnitus. Näin ei ole montaa kertaa elämässäni tapahtunut, että oikein odotan vaa'alle astumista.

Kaupassa käynti on kyllä tällä hetkellä tylsää. Yritän väistellä houkutuksia parhaan kykyni mukaan, haen tarpeelliset ja poistun pikimmiten paikalta. Tiedän, että tämäkin helpottaa ajan kanssa ja kauppareissuista tulee jälleen mukavia kokemuksia, mutta tämä siirtymävaihe on tuskallisen tylsä. Kaupoissa on ihanaa tutkia, hypistellä ja katsella erilaisia tuotteita, sekä miettiä mitä kaikkea niistä voisi tehdä.

Houkutusten väistely kaupassa on kyllä haastavaa. Leipäosasto on yksi pahimpia, pullaa, piirakkaa, vastapaistettua leipää. Juustohyllyssä suklaatuorejuustoa. Luomuhyllyllä luomusuklaata. Kekseille on varattu kokonaan oma hyllynsä. Maito-osaston sokerittomat tuotteet voi laskea kahden käden sormilla, sokerillisiin ei riitä sormet ja varpaat yhteensä. Makeisia on sen valtavan makeisosaston lisäksi ripoteltu pitkin ja poikin myymälää, että olisi mahdollisimman helppoa napata kärryyn muutama patukka. Sipsejä ja naksuja on joka lähtöön, äläkä hei unohda ostaa jäätelöä matkalla kassalle. Jos nyt kuitenkin vähän suklaata, tähän kassalle ollaan laitettu myyntiin, ettei vaan pääse unohtumaan.

Laskin tuossa huvikseni foodiesta, että Kannelmäen Prismassa on 273 erilaista makeisvaihtoehtoa, poisluettuna pastillit ja purukumit. 273! Enkä laskenut tuohon myöskään jäätelöitä mukaan.
169 eri sipsi ja snacks vaihtoehtoa. Hulluutta.

Noh, kaupassa on kuitenkin pakko käydä ja houkutukset kohdata. Voimia kaikille houkutusten voittamiseen!

2 kommenttia:

  1. Taidetaan samassa ruokakaupassa pyöriä.
    Eli se olen minä, joka pyörii HEVI-osastolla kuin häkkyrä, eikä tiedä mitä ostaisi.
    Se olen myös minä, joka melkeinpä juoksee niiden karkki/pullahyllyjen ohitse, että mitään ei tarttuisi mukaan.

    Kassojakin olen alkanut valitsemaan sen mukaan, että löytyykö siltä kassan vierestä protskupatukkaa/purkkaa/tms vaiko suklaata suklaata suklaata, koska viimeistään siinävaiheessa se patukka siihen ostoshihnalle kilahtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sitä mieltä, että se olisi kansanterveyttä edistävä teko kun ne herkut pidettäisiin ihan vain siellä makeisosastolla (joka voisi olla valikoimiltaan murto-osan nykyisestä, siis jokaisessa kaupassa).

      Poista