torstai 8. tammikuuta 2015

Asiaa appelsiinista - Päivä #11

Appelsiini, Citrus sinensis, kasvitieteellisesti luokiteltuna marja, koska mehevä sisus ja pehmeät kuoret.

Joku oli tainnut Keskolla nukahtaa 0-näppäimen päälle tilausta tehdessään, sillä Citymarket hehkutti tilanneensa puoli miljoonaa kiloa appelsiineja. Viisi kiloa aplareita saa huokeaan kahden euron hintaan (ei sponsoroitu mainos). Päätin ottaa haasteen vastaan ja kantaa korteni kekoon, ettei puoli miljoonaa appelsiinikiloa mätäne Citymarkettien biojäteastiassa.

Nyt olis sitten viisi kiloa appelsiinia. Mitä hittoa mä teen niille? En ole juurikaan käyttänyt appelsiinia ruoanlaitossa, olen tottunut syömään ne sellaisenaan tai puristanut mehuksi.






Päätin heti kääriä hihat ja tein appelsiini-kanelirahkaa. Maku on, miten sen nyt sanoisi... Hieman hassu. Ei se rahka pahaa ole, hieman omituista vain.

Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä appelsiinin jatkojalostamiseen. Mitä te tekisitte, jos teillä olisi viisi kiloa appelsiineja?






4 kommenttia:

  1. Muistan joskus saaneeni jotain broileri-appelsiinipastaa.. Se oli ainakin hyvää. Salaatteihin kannattaa lisäillä ja smoothieissa toimii hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Raejuustoa ja appelsiineja! Se oli yksi lapsuuteni jälkkäreistä, mummuni teki sitä usein :)

    VastaaPoista